Idei de nunta

Nunta pe malul marii – Elegant Beach Wedding

Vara este sezonul petrecerilor si al distractiei, iar o nunta pe plaja este modalitatea perfecta de a intra in aceasta atmosfera. Un astfel de eveniment pare desprins din filmele americane in care cei doi protagonisti isi jura iubire inconjurati de peisaje care-ti taie respiratia. Soare, valuri, nisip si muuult romantism, cam despre asta este vorba la o nunta pe malul marii. Daca esti indragostita de mare si iti doresti sa spui DA printre sunetul valurilor ce se sparg de tarm, nu ezita sa iti duci acest vis pana la capat.

Nunta organizata pe plaja nu inseamna neaparat un eveniment casual si deloc pretentios. Poti organiza un astfel de eveniment si intr-un stil mult mai elegant. Totul tine de stilul pe care ti-l doresti si care ti se potriveste.

Decorul

Mesele lungi dreptunghiulare par a se potrivi cel mai bine acestui tip de eveniment. Chiar daca nunta va fi in aer liber, asta nu inseamna ca nu poti avea un decor de vis. Locatia aleasa este foarte importanta in aceste cazuri. Exista foarte multe hoteluri cu plaje private care sunt pregatite pentru astfel de evenimente in asa fel incat vei putea avea un decor de vis. Incepand de la mesele pline de lumanari si flori colorate, pana la ghirlandele de beculete ce vor straluci in noapte. Indicat ar fi ca mesele sa fie din lemn ca sa le poti lasa exact asa, fara sa folosesti fete de masa, poate doar o fasie ingusta din voal pe mijloc.

decor 1-horz

In cazul in care iti va fi greu sa gasesti mese dreptunghiulare de lemn, varianta meselor rotunde este una excelenta. Acestea se gasesc cam in orice hotel/restaurant astfel ca vei scapa de o grija in plus. Pentru un aer elegant si romantic, sfatul meu este sa alegi aranjamente florale in culori pastelate, cu flori care sa reziste cu succes chiar daca e foarte cald afara, asa cum sunt trandafirii. Lumanarile, candelabrele si beculetele vor shimba intreaga atmosfera, iar atunci cand seara se va lasa chiar va parea ca faceti parte dintr-un film, dar unul in care protagonistii sunteti voi.

decor 2

Micile detalii nu trebuie uitate pentru ca acestea sunt cele care fac diferenta dintre o nunta memorabila si una oarecare. Pentru ceremonie trebuie neaparat sa alegi o arcada cu flori si voal. O alta idee interesanta pe care o poti folosi cu succes este sa pui nisip in pahare transparent si deasupra o floare. Este cu siguranta un aranjament romantic, care se incadreaza perfect in tot acest tablou marin.

decor 3

Buchetul de mireasa

Atunci cand iti alegi florile de nunta, trebuie sa tii cont ca plantele sunt destul de sensibile si multe dintre ele nu rezista in conditii de umiditate si caldura precum sunt cele de pe malul marii. Cele mai potrivite flori pentru buchetul tau sunt orhideele si florile salbatice. In ceea ce priveste culorile, o alegere excelenta ar fi culorile pastelate precum rozul, blush-ul sau bejul.

buchet 1

Daca ai alte preferinte in materie de flori, sfatul meste este sa consulti un florist inainte de a lua o decizie. Acesta stie mai bine in ce conditii atmosferice rezista fiecare floare in parte.

buchet 2

Tortul

Tortul de nunta poate varia in functie de preferintele tale. Mie cel mai mult imi plac, pentru o astfel de nunta, torturile albe sau crem decorate in stilul marin. Dar pentru ca stilul elegant sa fie pastrat, ai grija sa nu exagerezi cu decoruri mult prea copilaresti sau mult prea nautice.

tort 1

Asa ca poti alege un tort din fondant alb sau crem sau chiar culoarea nisipului, decoarat cu flori, stelute de mare. In locul clasicelor figurine cu mire si mireasa opteaza pentru doua scaune de plaja sau chiar doua stelute de mare intr-o singura scoica. Pe langa faptul ca vor arata spectaculos si se potrivesc de minune cu tema au si cate o semnificatie.

tort 2

Invitatii si papetarie de nunta

Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, invitatiile sunt cele care dau o prima idee invitatilor despre cum va arata nunta voastra, ele sunt primele elemente cu care acestia vor intra in contact si isi vor face o parere despre nunta voastra inca din acel moment. Tocmai de aceea este foarte bine ca invitatiile si papetaria de nunta sa fie integrate in tema marina. Calitatea materialelor folosite este extrem de importanta. Nu uita ca ideal ar fi sa alegi un invitatii si accesorii, precum numerele de masa, meniurile, etc. din aceeasi gama.

invitatie_in_sticla_cu_stelute_de_mare_111205

Invitatie in sticla cu stelute de mare

pachet_nunta_beach_wedding_boarding_pass_237448

Pachet nunta Beach Wedding Boarding Pass

Rochia de mireasa

Renunta la rochia pompoasa de mireasa cu talia bine definita si foarte ampla si adopta o tinuta lejera. Este nunta ta pe plaja si trebuie sa te simti in largul tau intr-o rochie lunga si vaporoasa. Adauga la tinuta o coronita de flori. Aceasta se potriveste perfect cu acest stil de rochie de mireasa.

90bb36ad7b070298ac418c7bb3ee9915-horz

mireasa 2

Daca dansati pe plaja, sandalele fara toc si papucii impodobiti cu pietricele stralucitoare sunt perfecti pentru o petrecere in aer liber. In acest cadru festiv, barbatii pot renunta de asemenea la pantofii inchisi, incomozi pentru ringul de dans de aici.

mireasa 3

Domnisoarele de onoare

Domnisoarele de onoare nu fac exceptie de la regula rochiilor lejere. Poti alege rochite nude, lungi, din materiale fluide precum voalul sau matasea sau chiar rochite midi. Vor arata perfect in astfel de tinute!

domnisoare 1

De asemenea, in ceea ce priveste culorile poti opta si pentru nuante de bleu precum marea sau imprimeuri florale colorate. Toate acestea se vor potrivi cu acest cadru al nuntii.

domnisoare 2

Mirele

Costumul mirelui trebuie sa fie din materiale subtiri precum inul sau panza. Fie combina pantalonii albi cu un sacou bleumarin, fie poate sa isi aleaa un costum in nuante de bleu sau crem. O camasuta alba de in este tot ce are nevoie pentru momentul in care va renunta la sacou pentru distractia de dupa ceremonie.

mire 1
mire 2

Surse foto: ForeverAfter.ro, Pinterest

Save

Save

Un comentariu

  • Cristina

    Nunta la malul marii ne duce cu gandul la un apus romantic, la rochia de nireasa vaporoasa, la nisipul caldut care ne va mangaia degetele de la picioare si la privelistea fabuloasa a marii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *