Idei de nunta,  Teme de nunta

Nunta rustica outdoor

O nunta rustica reprezinta mai mult decat un trend. Este o reintoarcere la natura. Atmosfera de vis pe care o nunta rustica o poate transmite vine de la simplitatea decorurilor si de la fiecare detaliu ales cu grija. La nivel international, in ultimii 5 ani, nuntile rustice sunt din ce in ce mai populare si nu degeaba! O nunta rustica are un farmec greu de egalat si iese din tiparele cu care ne-am obisnuit pana acum. Ma bucur sa vad ca si in Romania nuntile rustice incep sa capete din ce in ce mai multa popularitate si chiar sper sa ajunga la nivelul de popularitate pe care il au in tarile vestice.

Nuntile rustice sunt de-a dreptul pline de creativitate. O astfel de nunta poate fi usor de organizat daca stii sigur ce iti doresti si iti pui ideile la un loc. In primul rand pentru ca ai la indemana numeroase elemente decorative care pot reda cu desavarsire aceasta tema. Detaliile care transforma nunta intr-o petrecere rustica sunt: panza de sac, sfoara, dantela si lemnul. Bineinteles ca mai poti adauga o multitudine de lucruri pe langa, dar acestea sunt cele mai importante.

Pentru ca o nunta rustica poate fi organizata atat in aer liber cat si in interior, si sunt foarte multe lucruri de spus despre fiecare dintre cele doua optiuni, am decis sa dedicat cate un articol fiecareia dintre ele: nunta rustica indoor si nunta rustica outdoor.

Nunta rustica outdoor

Nunta rustica outdoor

Organizarea unei nunti rustice in aer liber este o alegere indrazneata, dar cu siguranta memorabila. Serile calduroase de vara sau cele de toamna sunt perfecte pentru o astfel de petrecere. Locul de organizare ar putea fi intr-o gradina, in curtea unui hambar sau orice alta locatie outdoor care se potriveste cu acest stil rustic.

Decorul

Decorul este poate cel mai important in ceea ce priveste organizarea unei nunti rustice. Partea buna este ca te poti folosi foarte mult de ceea ce natura iti ofera. Important este sa iti lasi imaginatia sa creeze cele mai frumoase decoruri.

Mesele pot fi atat lungi cat si rotunde, dar trendurile anului 2016 te indeamna sa combini cele doua forme pentru un impact placut. Mie mie se pare o idee foarte frumoasa si ingenioasa care va scoate intreg decorul din monotonie. Cele mai potrivite flori pe care le poti folosi pentru decorul meselor sunt cele de gradina pe care le poti alatura intr-un aranjament „proaspat cules”, un alt trend al acestui an foarte drag mie.

decor o 1

Scaunele pot fi accesorizate cu panza de sac, dantela si flori. Combinatia dintre aceste elemente este superba, iar rezultatul cu siguranata va fi unul chic. Nu te limita doar la decorarea meselor, ci fii ingenioasa si decoreaza pomii din jur cu sticle cu flori prinse de crengutele acestora cu sfoara. De asemenea poti inlocui florile cu lumanari.

decor o 2-horz

Creeaza o atmosfera de basm cu ajutorul luminilor. Alege ghirlande cu beculete atarnate pe crengile copacilor si multe lumanari pe mese. Te asigur ca atunci cand seara se va lasa, intregul loc va fi cuprins de o atmosfera feerica datorita acestor luminite.

decor o 3

Buturugile de lemn pot fi folosite cu succes pe post de suporturi pentru flori. Inlocuieste clasicele vaze cu borcane incolore sau chiar colorate si in locul florilor pretentioase apeleaza la florile de camp sau florile de gradina. Acestea vor arata pe cat de frumos pe atat de natural in intreg cadrul nuntii.

O alta idee spectaculoasa este aceea de arcada cu flori. Tot lemnul este materialul pe care il poti folosi pentru constructia acesteia, iar florile vor arata sublim pe un astfel de cadru. Poti alege flori intr-o singura culoare sau le poti combina astfel incat sa obtii o arcada multicolora.

decor o 1

Buchetul de mireasa

Buchetul de mireasa care se potriveste perfect pentru o nunta rustica este acela format din flori de camp aranjate „neglijent” si prinse cu dantela sau sfoara. Parerea mea este ca arata foarte frumos, chiar daca la prima vedere ai fi tenatata sa spui ca ar putea fi prea simplu. Adauga si cateva crengute de Floarea miresei pentru un efect special.

Daca totusi iti doresti sa folosesti alte flori, atunci poti alege trandafirii de gradina, bujorii sau alte flori din aceasta categorie. Bineinteles ca dantela, panza de sac si sfoara vor fi accesoriile potrivite pentru acest stil.

buchet o 1

Tortul si candy bar-ul

Nicio nunta nu ar putea fi completa fara un tort frumos, dar si gustos. Retetele pentru un tort rustic sunt nenumarate, dar poti in acelasi timp sa alegi un tort cu interior clasic sau cel preferat de tine, iar elementul rustic sa il lasi in seama detaliilor. Priveste cat de frumos arata suportul de lemn, pe care il poti personaliza si poti alege sa fie mai inalt sau mai mic in functie de dimensiunea tortului. Exteriorul trebuie sa fie neaparat din buttercream texturat. Arata fabulos si este delicios!

tort o 1

O alta idee este aceea de a alege un design care sa semene cu scoarta unui copac. Toti invitatii vor fi incantati sa guste un astfel de tort. De asemenea, naked cake este o alegere potrivita pentru nunta rustica, iar florile si fructele il vor face atractiv din punct de vedere vizual.

tort 2

Candy bar-ul poate fi aranjat pe butoaie de lemn. Arata spectaculos si va fi ca un magnet pentru invitatii tai, dar si pentru tine.  Incearca sa alegi dulcuri naturale, homemade, fara chimicale. Nu sunt doar sanatoase, ci sunt atractive si delicioase in acelasi timp.

Pune-le la dispozitie invitatilor tai un lemonade bar. Va fi extrem de apreciat! Pe langa limonada le poti servi si ice tea, dar si apa cu menta sau fructe.

candy o 1-horz

Invitatiile si papetaria de nunta

Invitatii isi vor da seama de stilul nuntii, indiferent care ar fi acesta, inca de cand primesc invitatiile. Tocmai din acest motiv acestea trebuie sa fie intr-adevar graitoare si sa transmita exact ceea trebuie. Cartonul kraft, sfoara, iuta si dantela sunt elementele cheie care trebuie sa se intalneasca la o invitatie rustica.

Invitatie de nunta Flowers Bloom

Invitatie de nunta Toamna rustica

Invitatie de nunta kraft cu dantela

Rochia de mireasa

Rochia de mireasa potrivita pentru aceasta tema de nunta este una in stilul boho. Apropiate ca stil de rochiile vintage, rochiile de mireasa stil boho au croieli clasice din dantela, voal si alte materiale fluide, dar si detalii florale. Daca esti o mireasa romantica si visatoare, atunci acest stil de rochie este perfect pentru tine.

mireasa o 2

Fie ca iti doresti o rochie de mireasa in linie A sau o rochie de mireasa din materiale vaporoase, o poti transforma intr-o adevarata tinuta pentru nunta rustica. Poti alege o geaca de blugi atunci cand se va lasa seara. Nu doar ca te va incalzi, dar va arata si extrem de chic. Poti inlocui pantofii cu cizmele de piele fara toc si foarte comode.

mireasa o 1

Domnisoarele de onoare

Rochiile domnisoarelor de onoare pot fi vaporoase si din materiale fluide. In ceea ce priveste culorile, acestea raman la alegerea ta. Poti avea culori pastelate sau unele mai pamantii in functie de intreaga tema a nuntii tale. Le poti oferi buchetele de flori sau coronite. Oricum ar fi, vor arata minunat.

domnisoare o 1

O alta idee interesanta este sa alegi o tinuta din doua piese, cum ar fi fusta din tulle si camasa de blugi. Aceasta combinatie arata rustic si este superba. Incaltamintea ideala sunt cizmele de cowboy care se potrivesc perfect atat cu fustele cat si cu rochiile.

domnisoare o 2

Mirele

Tinuta mirelui poate fi alcatuita dintr-un costum subtire, casual, albastru. Sacoul paote fi inlocuit cu succes cu o vesta maro sau albastra. Va arata foarte bine si ii va da un aer rustic intregii tinute. Cocardele pot fi din flori de camp sau doar din floarea-miresei.

mire o 1

Sursa foto: www.foreverafter.ro, Pinterest

Save

Save

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *