Ce este un wedding planner sau wedding coordinator?

Wedding planner super powerUn wedding planner sau wedding coordinator este un profesionist calificat care asista in planificarea si organizarea unei nunti. De la selectarea furnizorilor si localurilor, gestionarea bugetului, crearea si dezvoltarea temei si decorului, gestionarea fiecarui detaliu si coordonarea evenimentului in sine, un wedding planner este implicat in fiecare pas al nuntii. Ea se asigura ca toti sunt bine organizati prin crearea unui plan al evenimentului, asigurandu-se ca acesta este respectat si ca totul decurge conform planului.

Un wedding planner are mai multe roluri in acelasi timp: este sora/frate, mama/tata, antrenor, terapeut, contabil, negociator, expert in moda si decor, critic alimentar, make-up artist, problem solver si organizator profesionist, toate in acelasi timp. Wedding planner-ul poate planifica intreaga nunta de la inceput pana la sfarsit sau doar sa supravegheze organizarea si sa dea sfaturi. Ajuta mirii sa isi dezvolte tema nuntii pe care si-au ales-o, economisindu-le bani si mai ales timp. Un coordonator va face toata alergatura pe care o implica organizarea unei nunti, astfel incat mirii sa nu fie nevoiti s-o faca.

Un wedding planner inseamna lucruri diferite pentru fiecare cuplu, iar treaba mea ca wedding coordinator va fi la fel de diferita si unica precum cuplul pe care il ajut. Fiecare cuplu va vrea vrea sa ma ocup de diferite aspecte si vor vrea sa se ocupe ei de anumite lucruri. Este posibil sa merg cu o mireasa in cautarea rochiei perfecte, alta mireasa va vrea doar sfaturi despre cum e cel mai bine sa o cumpere, iar alta isi va face rochia la comanda, iar eu nu voi avea nici un cuvant in acest aspect. Mi se poate cere sa fiu prezenta la fiecare intalnire cu furnizorii sau va trebui doar sa le recomand mirilor cei mai potriviti furnizori pentru ei. In functie de situatie, va trebui sa le ofer suport moral sau doar sa ii orientez in directia corecta.

Un wedding planner poate planifica fiecare detaliu si sa fie prezent la nunta pentru a coordona ceremonia si receptia pentru a se asigura ca lucrurile decurg conform planului sau poate fii implicat doar in ziua nuntii in sine, pentru a se asigura ca planurile mirilor merg ca pe roate.

De aceea, wedding planner-ul trebuie sa poata rezolva problemele la fel de repede pe cum apar, sau chiar sa le prevada inainte sa apara. Chiar daca va vine sa credeti sau nu, intotdeauna va fi ceva care va merge prost pe parcursul zilei. Cat de bine si cat de repede se rezolva problema, va afecta numarul de persoane care o sa stie sau nu de aceasta.

Atunci cand apare o problema, este o usurare sa stiti ca exista cineva cu personalitate proactiva, care este capabila sa ramana rationala si concentrata. Ziua nuntii este atat de incarcata emotional incat este usor ca o piatra sa se transforme intr-un munte.

Chiar daca aveti timpul necesar si va doriti sa organizati voi aceasta zi speciala, este bine sa aveti un wedding planner care sa coordoneze ziua nuntii pentru a se asigura ca totul este in regula si ca fiecare furnizor face lucrurile asa cum va doriti. Un wedding planner va avea toate datele de contact ale furnizorilor si se va asigura ca acestia ajung la timp si ca tin cont de fiecare detaliu, astfel incat ziua voastra sa fie perfecta.

Lasă un răspuns