Organizarea nuntii

Cum sa organizezi lista invitatilor

Sa faci lista invitatilor la nunta este una dintre cele mai dificile sarcini. Am vazut acest lucru la fiecare mireasa cu care am colaborat si am simtit pe pielea mea cand mi-am organizat propria nunta. Este totusi un moment important si trebuie sa ai grija, sa te organizezi si sa iei cele mai bune decizii. Stiu ca nu este la fel de amuzant sau placut cum sunt alte “sarcini” de nunta, dar cu ajutorul sfaturilor potrivite vei reusi sa treci si peste acest prag fara prea mari batai de cap.

Inainte de toate discuta cu sotul tau si hotarati daca vreti o nunta mare, medie sau mica. Imparte atat parintilor tai, cat si socrilor un numar aproximativ egal de invitati. Nu-i lasa sa invite toate persoanele cunoscute de ei. Inainte sa-si faca propriile liste, ar trebui sa ai o discutie serioasa si sa le explici care sunt motivele pentru care iti doresti ca numarul invitatilor sa fie mai mic sau sa fie format numai din persoane pe care si tu le cunosti. Stabiliti niste reguli pe care toata lumea sa le respecte. Pana la urma este nunta ta, asigura-te ca ti-o vei organiza asa cum vrei si ca vor fi langa tine persoanele pe care tu le doresti.

904b0b56abb9d342f3926397e85510e0

Cand incepi sa lucrezi la propria lista cel mai bine ar fi incepi sa scrii pe o foaie de hartie numele tuturor persoanelor la care te gandesti sa fie langa tine in cea mai importanta zi. De la vechii prieteni din copilarie, la vecinii de pe strada si pana la cele mai indepartate rude pe care le-ai vazut doar de cateva ori in toata viata. Nu te gandi la buget, cel putin nu acum. Aceasta o sa fie “lista ta de vis” formata din absolut toate persoanele pe care le vrei la nunta ta.

In functie de numarul de invitati pe care ti-i doresti, daca ai nevoie sa mai tai persoane de pe lista, iti recomand sa faci cateva reguli pe care sa le urmezi cu strictete. De exemplu:

  • Daca niciunul dintre voi nu a vorbit cu persoana respectiva sau nu a auzit numele inainte, taiati-l de pe lista.
  • Nu chema copii la nunta daca nu iti doresti. Daca nu esti incantata de aceasta idee, nu trebuie sa te simti inconfortabil sa le spui invitatilor ca este o petrecere doar pentru adulti.
  • Daca niciunul dintre voi nu a vorbit deloc in trei ani cu o persoana de pe lista si nu va este ruda, atunci eliminati-o.
  • Daca este cineva pe lista doar pentru ca va simtiti vinovati sa nu ii invitati, cum ar fi prietenii prietenilor vostri, atunci nu ii invita.

Stiu ca acest proces poate fi dificil, dar este singura modalitate prin care poti face o selectie. Cel mai important este sa nu tai persoane doar de pe lista parintilor sau a socrilor, ci si de pe a voastra.

Dupa aceste modificari poti sa iti faci doua liste:

  • Lista A cu toate numele ramase dupa selectie – este lista cu persoanele pe care ti le doresti cel mai mult langa tine si carora le vei trimite invitatiile cu doua sau chiar trei luni inainte eveniment.

Fa un semn la persoanele de care esti sigura ca vor veni, iar ca sa estimezi cat mai corect numarul celor care vor veni la nunta scade 15% din acestia.

  • Lista B cu numele pe care le-ai taiat – aceasta este lista pe care vei trece persoanele pe care ti le doresti langa tine la nunta, dar nu sunt cele mai importante. O mai poti numi si lista de rezerva. Cu numele de aici poti completa lista finala in cazul in care vei primi refuzuri din partea celor de pe lista A.

Dupa ce ai finalizat aceasta sarcina destul de grea nu iti ramane decat sa alegi invitatiile, sa le trimiti si sa te bucuri de un moment unic si spectaculos, nunta ta!

4c2cc2b6c4a8f7f281e4991b9c30a22b

Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *